Oletpa aloittelija tai jo hiukan kokeneempi kokki, nappaa nämä vinkit mukaasi keittiöön.
1. Siivoa samalla kun kokkaat
Tämä on ravintolamaailmassa vakio juttu. Kun keität pastan, pese kattila heti annostelun jälkeen. Yksittäisen astian pesuun ei mene minuuttia pidempään eikä työtila täyty likaisista astioista.
2. Ota muistiinpanoja
Noudatitko keittokirjasta löytyvää ohjetta, mutta valkosipulin ja sipulin suhde oli mielestäsi väärä? Laita keittokirjan väliin post it -lappu muistuttamaan tästä. Näin et unohda kuukauden päästä tätä ja tee samaa virhettä uudestaan.
3. Lue koko resepti läpi ensin
Et varmasti muista reseptiä ulkoa, mutta näin saat kokonaiskuvan siitä mitä resepti pitää sisällään.
4. Säästä pekonin rasva
Pekonin rasvassa voi paistaa mitä tahansa, kuten perunat tai kananmunat. Yllätyt hyvästä mausta, jonka pekonin rasva antaa.
5. Laita kostea paperi leikkuulaudan alle
Tämä estää leikkuulaudan heilumista kasviksia pilkkoessa. Ei enää haavoja sormissa!
6. Aseta ajastin pari minuuttia ohjetta vähemmän
Kaikki uunit ovat hiukan erilaisia, joten et voi olla varma, että uunisi toimii kuten reseptin tekijän. On parempi tarkistaa ruoka pari minuuttia ennen ohjeessa annettua aikaa – ruoan saa aina takaisin uuniin, mutta palanutta ruokaa on vaikeampi pelastaa.
7. Lisää vähän suolaa kaikkeen. Kyllä, kaikkeen.
Suola tuo esille ja syventää monia makuja, ja se auttaa makeita makuja erottumaan enemmän. Joten hyppysellinen suolaa ei tee pahaa edes jälkiruoissa.
8. Mausta ja maista monta kertaa
Älä jätä maustamista kokkailun loppuun. Näin maut imeytyvät paremmin ja ehdit vielä tehdä korjauksia ruokaan.
9. Luota itseesi
Jos joku tuntuu tai haisee oudolta, siinä varmasti myös on jotain outoa. Tiedät enemmän kuin uskotkaan.
10. Älä käytä kosteita uunikintaita
Lämpö tulee nopeasti läpi, ja poltat pahimmassa tapauksessa sormesi.
11. Jos tykkäät leipoa, osta ruokavaaka
Kokkaus on taidetta, leipominen tiedettä – leipomisessa ohjetta on syytä noudattaa tarkasti. 150 grammaa voita tarkoittaa 150 grammaa voita, joten paras tapa varmistua grammamääristä on käyttää vaakaa.
12. Pilko valkosipuli käsin
Valkosipulipuristin on turhaa rahantuhlausta, se vain pilaa valkosipulin koostumuksen ja on vaikea tiskata. Lisäksi käsin leikkaamalla saat siistimpää jälkeä.
13. Ota keksit pois uunista ennen kuin ne ovat valmiita
Keksit paistuvat vielä hetken pellin päällä uunista oton jälkeen. Lisäksi ne maistuvat paremmilta hieman raakoina kuin ylikypsinä.
14. Laita talouspaperi leikkuulaudan päälle
Jos leikkaat paljon eri aineksia, talouspaperi leikkuulaudan päällä vähentää jatkuvan pesemisen tarvetta pilkkomisten välissä.
Lue myös:
Pilaatko ruokaa tietämättäsi? – 25 ruokaa, joita ei tulisi säilyttää jääkaapissa
10 vinkkiä ravitsevaan ruokaan – edullisesti
Tequila sopii muuhunkin kuin shotteihin – testaa 4 herkullista drinkkiä!
Lähde: delish.com