Diabeetikoille suunnatut kurssit ja luennot lisäävät ymmärrystä ja antavat eväitä sairauden kanssa elämiseen. Tieto lisää turvaa ja yhdessä tekeminen voimaannuttaa ja auttaa elämään sairauden kanssa.
Diabetes on kokonaisvaltaisesti elämään vaikuttava krooninen sairaus, jonka hoito vaatii potilaalta pitkäjänteistä sitoutumista. Elinikäisen kumppanin jatkuva läsnäolo aiheuttaa usein ennemmin tai myöhemmin hoitoväsymystä. Diabeetikoille järjestetyt kurssit ja luennot tarjoavat mahdollisuuden keventää diabeteksen aiheuttamaan kuormaa muiden vertaisten kanssa, lisätä tietoisuutta alan ammattilaisten opastuksella ja ylläpitää henkilökohtaista jaksamista ja hoitomotivaatiota.
Diabetesyhdistysten moniammatillinen osaaminen antaa diabeetikolle välineitä hyvän hoitotasapainon ylläpitämiseen ja tarvittavaa tietoa ja tukea.
– Diabeteshoitajan lisäksi diabeetikko saa tarvittavaa tukea ravitsemusterapeuteilta, jalkahoitajilta, fysioterapeuteilta ja psykoterapeuteilta. Kokonaisvaltaisesti elämään vaikuttavan sairauden hoitoon tarvitaan moniammatillinen hoitotiimi ja koko ympärillä olevan yhteisön tuki, Pääkaupunkiseudun Diabetesyhdistyksen toiminnanjohtaja Tarja Hartman painottaa.
Pitkäjänteisellä ja moniammatillisella hoidolla turvataan diabeetikon toimintakyvyn säilyminen ja hyvän elämänlaadun ylläpitäminen. Suurin hoitovastuu on kuitenkin aina diabetestä sairastavalla potilaalla itsellään, elintapahoito on tärkein avain hyvään hoitotasapainoon. Yhdistyksissä järjestetään kursseja diabeetikon elintapojen tukemiseksi.
– Kevään ja syksyn aikana järjestämme paljon erilaisia tapahtumia, muun muassa maksuttomia yleisöluentoja ravitsemuksesta ja aivoterveydestä. Ravitsemusneuvonnan lisäksi diabeetikoille on tarjolla erilaisia liikuntaryhmiä ja perinteisiä vertaistukiryhmiä. Diabeetikkojen lisäksi mukaan ovat tervetulleita läheiset ja riskiryhmiin kuuluvat. Tule mukaan toimintaan ja liity yhdistyksen jäseneksi, niin saat lisätietoa suoraan kotiin.