Skip to main content
Etusivu » Diabetes » Sensoroinnin vaikutukset diabeteksen hoidossa – pitkäaikaisia terveyshyötyjä ja kustannussäästöjä
Diabeteksen hoito

Sensoroinnin vaikutukset diabeteksen hoidossa – pitkäaikaisia terveyshyötyjä ja kustannussäästöjä

Sensoroinnin avulla potilaat voivat paremmin seurata glukoositasojaan ja reagoida niihin ajoissa, mikä vähentää sairaalakäyntien tarvetta. Kuva: Getty Images

Sensorointi parantaa diabetesta sairastavien terveyttä ja tuo merkittäviä säästöjä pitkällä aikavälillä, mikä tekee siitä kannattavan investoinnin terveydenhuoltoon.

Insuliinihoitoa tarvitseville tyypin 1 ja tyypin 2 diabetesta sairastaville sensorointi eli verensokerin jatkuva seuranta on osoittautunut arvokkaaksi työkaluksi. Sensoroinnin avulla potilaat voivat paremmin seurata glukoositasojaan ja reagoida niihin ajoissa, mikä vähentää sairaalakäyntien tarvetta. 

Pitkän aikavälin taloudellista vaikuttavuutta arvioitaessa on tärkeää huomioida sensoroinnin hyötyjä vähintään 30 vuoden aikaperspektiivillä – ei ainoastaan yksittäisten vuosien budjettinäkökulmasta. Pitkäaikainen verensokerinhallinta vähentää vaativien ja kalliiden hoitotoimenpiteiden tarvetta, mikä sekä parantaa potilaiden elämänlaatua että vähentää terveydenhuollon kustannuksia.

Sensorointi on myös yksi keino, joka voi auttaa siirtämään munuaisten vajaatoimintaa ja muita diabeettisia komplikaatioita myöhemmäksi. Dialyysihoito maksaa arviolta 70 000 euroa vuodessa, joten jos hoidon tarve siirtyy viidellä vuodella eteenpäin, kustannussäästö yhtä potilasta kohden voi olla jopa 350 000 euroa.

Yksinkertaisempaa elämää diabeteksen kanssa

Dexcom G7 – Nyt uudella, Direct to watch mahdollisuudella.

Next article