Rahula Ranchin kuusenkerkkätuotteet valmistetaan Suomessa käsin poimituista, puhtaista raaka-aineista ilman lisättyjä maku- tai väriaineita.
Kuusenkerkkä on suomalaisen luonnon ainutlaatuinen aarre, joka tuo ruokien ja juomien makuun omaleimaista vivahdetta ja tarjoaa samalla huomattavia terveyshyötyjä. Keväisin kuusimetsiin puhkeavat kirkkaanvihreät kerkät ovat todellisia ravintopommeja, joissa on runsaasti muun muassa C-vitamiinia – jopa enemmän kuin appelsiinissa.
– Lisäksi kerkän antioksidanttipitoisuus tukee kehon puolustusjärjestelmää ja auttaa taistelemaan tulehduksia vastaan, Rahula Ranchin perustaja Tore Pedersen sanoo.
Pieni mutta tehokas kuusenkerkkä on pitkään kuulunut suomalaiseen kansanlääkintään. Pedersen kertoo, että sen eteerisiä öljyjä on käytetty esimerkiksi hengitysteiden avaamiseen.
– Kuusenkerkkä onkin jo kauan ollut kotimaisessa perinteessä luonnon oma yskänlääke, mutta tänä päivänä sen mahdollisuudet ovat huomattavasti moninaisemmat.
”Kuusenkerkkä-mustikka-inkivääriglögi on paras glögijuoma”
Etelä-Savossa kuusimetsien keskellä sijaitseva Rahula Ranch tuo kuusenkerkkää laajemmin ihmisten tietoisuuteen kehittämällä siitä innovatiivisia tuotteita. Suuren suosion ovat saavuttaneet esimerkiksi kuusenkerkkäpohjaiset limonadit.
– Tuotekehityksemme jatkuu edelleen luovalla ja ennakkoluulottomalla ajattelulla, ja suunnitelmissa onkin paljon mielenkiintoisia uutuuksia, Pedersen sanoo.
Pedersen kuvailee kuusenkerkkää monipuoliseksi raaka-aineeksi. Perinteisen siirapin muodossa sitä voi käyttää kuumissa juomissa, jälkiruoissa ja marinadeissa. Jouluiseen piparkakkutaikinaan se tuo herkullisen, nekkumaisen maun.
– Kerkkää on saatavilla myös pakastekuivattuna jauheena, joka sujahtaa hyvin smoothieihin, juomiin ja leivonnaisiin.
Mielenkiintoiseksi esimerkiksi luovasta tuotekehityksestä Pedersen nostaa esiin myös kuusenkerkkäglögit, jotka tarjoavat täysin uudenlaisen makuelämyksen perinteisiin glögeihin verrattuna.
– Kuusenkerkkä-mustikka-inkivääriglögiä monet ovat kehuneet parhaaksi glögiksi, jota he ovat koskaan maistaneet.