Skip to main content
Etusivu » Raskaus ja perhe » Vyöhyketerapia voi helpottaa raskausajan vaivoja
Raskausajan ongelmat

Vyöhyketerapia voi helpottaa raskausajan vaivoja

Vyöhyketerapia voi helpottaa raskausajan pahoinvointia. Kannattaa rohkeasti hakea apua omaan pahaan oloonsa. Kuva: Adobe Stock

Jopa 80% raskaana olevista naisista kärsii pahoinvoinnista. Neuvolassa heille todetaan usein vain, että se kuuluu asiaan ja menee pian ohi. Monet ovat kuitenkin saaneet apua vyöhyketerapiasta.

Vyöhyketerapia käyttää menetelmänä akupainantaa. Ihmisen käsissä, jalkapohjissa ja korvissa on refleksipisteitä, jotka ovat kehon heijastepisteitä. Pahoinvointipistettä painamalla saadaan apua pahoinvointiin. Pisteitä painellaan käsin tai puikoilla eikä neuloilla niin kuin akupunktiossa.

– Ajattelen vyöhyketerapian oppien mukaisesti, että pahoinvointi on kehon puhdistusreaktio. Kun nainen tulee raskaaksi ja kehossa on paljon kemikaalijäämiä tai muita epäpuhtauksia, keho haluaa päästä niistä eroon mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti, doula ja vyöhyketerapeutti Piia Jokela-Nuoranen selittää.

Oireet eivät yleensä katoa kokonaan, mutta ne voivat hoitojen avulla lieventyä.

– Jos on kyse lievästä tapauksesta, niin hoito voi viedä pahoinvoinnin kokonaan pois, koska hoito itsessään on puhdistava. Sehän laittaa aineenvaihdunnan kiertämään ja tähtää siihen, että kehosta lähtee myrkkyjä pihalle, Jokela-Nuoranen kertoo.

Apua on saatavilla

Akupainantaa on käytetty erilaisten vaivojen hoidossa jo tuhansien vuosien ajan, mutta Suomessa vain harva tietää sen tarjoamista mahdollisuuksista. Monet suhtautuvat siihen epäilevästi tai pelkäävät raskaana ollessaan hakeutua hoitoon.

– Jopa osa terapeuteista pelkää hoitaa raskaana olevia naisia raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana, mutta se on ihan turhaa, jos terapeutti tietää, mitä tekee. Pahoinvointi on silloin pahimmillaan ja hoitoon voi tulla oikein hyvin, kunhan varmistaa, että terapeutilla on kokemusta raskaana olevien hoidosta. Silloin ei ole tarkoitus tehdä mitään rajua hoitoa vaan rentouttaa ja hoitaa akuuttia vaivaa, kuten pahoinvointia, Jokela-Nuoranen selittää.

Hän toivoisi neuvoloiden jakavan tietoa täydentävistä hoitomuodoista nykyistä laajemmin.

– On ihan hölmöä että ihmisten annetaan kärsiä, Jokela-Nuoranen puuskahtaa ja rohkaisee naisia hakemaan aktiivisesti apua vaivoihinsa.

Next article