Skip to main content
Etusivu » Liikunta ja ravinto » Tonnikalasta on moneksi – 9 arkista reseptiä
Ravinto

Tonnikalasta on moneksi – 9 arkista reseptiä

Kuvat: Getty Images

Tonnikala on hyvä ruokavaraston pääaines, josta voi hätätapauksessa loihtia mitä vaan. Listasimme 9 helppoa reseptiä arkea helpottamaan.

1. Tee pastaa. Tonnikala ja pasta ovat varmasti monelle tuttu yhdistelmä, mutta kokeile lisätä tonnikalan kanssa pastaa, tomaattikastiketta, vihreitä oliiveja, paljon mausteita (tässä toimii hyvin esimerkiksi chili) ja kapriksia.

2. Täytä tomaatti. Pese ja puolita tomaatit, paista niitä uunissa kunnes ovat pehmeitä. Kaiva sisäosa irti, sekoita siihen tonnikala ja lisää juustoa, paista kunnes lämmintä ja pehmeää.

3. Proteiinia avokadoleipään. Avokadopaahtoleipä on mahtava aamupala, mutta saat siitä myös mahtavan lounaan – lisää vain tonnikalaa leivän päälle avokadon jälkeen normaalien mausteiden kanssa.

4. Sekoita salaattiin. Klassikko muuntuu tonnikalasta uudeksi! Valmista kreikkalainen salaatti lisäämällä tonnikalaa, kikherneitä, tuoreita vihanneksia, fetaa, ohraa sekä oliiviöljy pohjainen salaattikastike.

5. Lisää perunasalaattiin. Majoneesilla liotetun perunasalaatin sijasta lisää tonnikala ja paistetut perunat sinappikastikkeeseen. Jos haluat tehdä tästä kunnon aterian, lisää sekaan vihanneksia, esimerkiksi tuoretta persiljaa, pinaattia ja keitettyjä vihreitä papuja tai herneitä.

6. Parin minuutin pitsa. Tonnikalasta loihdit myös maukkaan pitsan! Osta valmis pitsapohja, lisää tomaattikastiketta, tonnikalaa ja muita kaapista löytyviä aineksia. Päällystä pitsa juustoraasteella ja paista 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Tonnikalapitsaan sopii loistavasti esimerkiksi paprika, sipuli, BBQ-kastike ja katkaravut.

7. Täytetyt paprikat. Sekoita tonnikala keitetyn kvinoan tai riisin kanssa, lisää paistetut sipulit ja haluamaasi juustoa, täytä paprikat ja laita uuniin. Paista kunnes juusto on sulanutta. Helppoa ja herkullista!

8. Sekoita-kaikki-yhteen bowl. Tiedät tunteen – jääkaappi täynnä avattuja purkkeja ja puoliksi syötyjä salaatin jämiä. Yhdistä kaikki yhteen astiaan ja lisää tonnikalaa.

9. Tonnikalakulho uunissa. Yhdistä uunivuoassa palasiksi pilkottu patonki, tonnikala, cheddar, majoneesi, sitruunamehu, sinappi, valkosipuli ja persilja. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista uunissa 175 asteessa, kunnes juusto on pehmeää.

Next article