Välillä on hyvä herkutella, ja kuka ei rakastaisi pitsaa? Nämä reseptit toimivat hyvin jokaisen perheen perjantaihin, ja tuunauksen mahdollisuudet ovat loputtomat. Reseptit voit aina tuunata gluteenittomaksi vaihtamalla pitsapohjan, vegaaniksi vaihtamalla juuston vegaanijuustoon ja pepperonin härkikseen.
Parhaimmat pitsat saadaan aikaan, kun koko perhe tekee yhdessä ja jokainen rakentaa omat pitsansa.
Vohvelipitsa
Annoksia: 4 Valmistusaika: 25 minuuttia
Tämä pitsa on helppo tehdä yhdessä lasten kanssa. Anna lapsen itse täyttää pitsansa ja paistakaa se yhdessä.
Ainekset:
- Vohvelitaikinaa
- 4 dl raastettua mozzarellaa
- 1/2 dl pitsakastiketta
- 2 dl pepperonia
- Raastettua parmesaania
Vinkki! Pitsakastiketta voi tehdä myös sekoittamalla ketsuppia ja tomaattipyrettä.
Resepti:
- Lämmitä ja rasvaa vohvelirauta.
- Jaa vohvelitaikina kahdeksaan palaan ja rullaa vohvelitaikina haluamaasi kokoon, kaksi palaa yhtä pitsaa kohden.
- Täytä 4 palaa tomaattikastikkella, mozzarellalla ja pepperonipaloilla. Laita päälle toiset palat taikinaa ja sulje reunat.
- Paista vohvelit yksi kerrallaan, kunnes kuori näyttää kultaiselta, noin 3-5 minuuttia.
- Leikkaa vohvelit 4 osaan ja ripottele päälle parmesaania.
Pitsadilla
Annoksia: 1 Valmistusaika: 30 minuuttia
Tämä ei ole vain quesadilla täytettynä mozzarellalla ja pepperoonilla, vaan jotain paljon enemmän. Tämä herkullinen pitsadilla näyttää oikealta pitsalta, mutta yhdistää quesadillan mahtavan makumaailman.
Ainekset:
- 1 teelusikallinen oliivioljyä
- 2 tortillaa
- 1 dl pitsakastiketta
- 2 valkosipulin kynttä
- 2 1/2 dl mozzarellaa
- 1 dl parmesaania
- 1 dl pepperonia
- Hyppysellinen oreganoa
- Tuoretta persiljaa pitsan päälle
Resepti:
- Laita uuni grillivastukselle 225 asteeseen.
- Laita uuninkestävä pannu lämpenemään keskitasolle ja lisää öljyä. Lisää päälle yksi tortilla ja lisää puolet pitsakastikkeesta päälle. Lisää päälle valkosipulit ja puolet mozzarellasta, parmesaanista ja pepperonista.
- Aseta päälle toinen tortilla ja anna lämmetä, kunnes juusto on sulanut ja kultaista.
- Kun olet valmis kääntämään pitsadillan, aseta lautanen pannun päälle ja käännä ympäri. Laita pitsadilla takaisin pannulle, paistunut pohja ylöspäin.
- Lisää päälle loput mozzarellasta, parmesaanista ja pepperonista. Lisää oregano.
- Laita pannu uuniin ja grillaa, kunnes juusto on sulanutta ja pepperoni rapeaa.
- Aseta paistunut pitsadilla lautaselle ja leikkaa päälle tuoretta persiljaa.
Värikäs pannupitsa
Annoksia: 2 Valmistusaika: 45 minuuttia
Tämä on helppo tapa saada lapset syömään lisää vihanneksia. Tämä kaunis sateenkaaripitsa häviää niin lasten kuin akuisten suihin.
Ainesosat:
- 2 paprikaa leikattuna
- Puolikas parsakaali
- 1/4 sipulia ohuina siivuina
- 1 dl kirsikkatomaatteja
- Oliivi öljyä
- Suolaa
- Mustapippuria
- Jauhoja
- Pitsataikinaa
- 2 1/2 dl ricottaa
- 2 1/2 dl mozzarellaa
Resepti:
- Lämmitä uuni 200 asteeseen. Aseta uunipellille leivinpaperin päälle leikatut paprikat, parsakaalit, sipulit ja oliiviöljyn, suolan ja pippurin kera.
- Paista vihannekset kunnes ne on pehmeitä ja tomaatit ovat haljenneet, noin 18-20 minuuttia. Poista vihannekset uunista ja nosta uunin lämpö 250 asteeseen.
- Voitele uunia kestävä astia oliiviöljyllä.
- Jauhoa työtaso ja levitä pitsataikina. Muokkaa taikinasta astian kokoinen pala. Levitä taikina astiaan ja voitele oliviöljyllä.
- Jätä reunoille noin sentti tyhjää tilaa, ja levitä muualle ricottaa ja mozzarellaa.
- Levitä päälle vihannekset ja levitä pitsan reunoille suolaa.
- Paista uunissa, kunnes reunat ovat rapeat ja juusto sulanut, noin 12 minuuttia.
Lähde: Delish.com